Egy idős ember meghalt, miután elmerült az autója a Walsallban történt áradások során, nyilatkozta a West Midlands Rendőrség szóvivője.

A rövid idő alatt leesett hatalmas mennyiségű eső okozott áradást West Midlandsben az éjjel, miután egy óra alatt egy havi esőmennyiség zúdult le az égből.

A tűzoltók a Lichfield Roadra siettek, ahogyan a mentők is, éjjel 2 óra magasságában, hétfőn, miután elmerült az autó. Az áldozat, aki a 80-as éveiben járt, egyből kórházba került, de nem sokkal ezután halottnak nyilvánították, majd értesítették a hozzátartozóit.

A West Midlands Ambulance Service veszélyes területekre specializálódott akciócsoportja két embert megmentett az éjjel egy autó tetejéről, ami éppen elmerült. Az egyiküket kórházba kellett szállítani.

Paul Ditta, a West Midlands Police nyomozója a következőket mondta: „Őszinte részvétünk a férfi családjának, aki ma életét vesztette.”

„Több út is érintett volt az áradásban a régióban. Arra buzdítanám az embereket, hogy legyenek óvatosak és ráhagyással tervezzenek ha ki akarnak mozdulni kocsival, mert fennakadások lehetnek.”

A Met Office azt is elmondta továbbá, hogy Winterbourne-ben, Edgbastonben 58mm-es esőt mértek, mindössze egy óra alatt vasárnap délután és 81mm-t egy 12 órás periódusban. A havi átlag 55mm, mondta Craig Snell meteorológus.

Lenyűgöző és egyben ijesztő videókat posztoltak emberek a közösségi médiára. Hömpölygő víz az utcákon, minden mennyiségben. Az Environment Agency több figyelmeztetést is kiadott ezzel kapcsolatban.

Az előrejelzések szerint 29 fok is lehet a délkeleti régiókban a napokban.

Igaz, ami ennél relevánsabb, hogy ma estére is kemény esőzéseket jósolnak. Ezzel kapcsolatban jelenleg sárga jelzés van érvényben, hiszen viharok várhatók Northamptonshire, Buckinghamshire és Berkshire környékén az éjjel.

https://www.youtube.com/watch?v=-fU4GSXXjgU

Londoniak sorra töltik fel a világhálóra a szebbnél szebb villámokat ábrázoló képeket. Vasárnap éjjel 15-20,000 villám csapott le a Londonban a becslések szerint.

Az EA jelenleg 20 áradást illető figyelmeztetést és 40 riasztást adott ki, többnyire a középső régiókat célozva. A sárga, esőt jelző figyelmeztetés a keleti és délkeleti régiókra érvényes, beleértve Londont, Dél-Walest és Walest.

Ami viszont örvendetes, hogy a vasárnap brutálisan elárasztott régiók nem valószínű, hogy ismét érintettek lennének.” Skóciában napsütés várható, kisebb felhőkkel.

A Warwickshire Fire and Rescue Service (WFRS) rengeteg hívást kapott az éjjel. Főként Warwickshire környékén voltak incidensek. „Kérünk mindenkit, hogy legyenek óvatosak az éjjel, az időjárásra való tekintettel.”     Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás