Hatalmas bejelentés: A Facebook egyesíti az Instagramot, a Messengert és a WhatsAppot 1

A Facebbok nemrég hozta nyilvánosságra a szándékát, amely szerint a világhírű multinacionális vállalat egyesíteni fogja három szolgáltatását, név szerint a facebook messengert, az Instagramot és a WhatsAppot.

Hatalmas bejelentés: A Facebook egyesíti az Instagramot, a Messengert és a WhatsAppot 3

A vállalat célja elmondása szerint az ezzel a húzással, hogy „a létező legjobb üzenetküldési, és csetelési élményben” lehessen része a felhasználók százmillióinak az egész világon mindenhol. Mind a három applikáció természetesen a Facebook kezében van.

Bennfentes információk szerint az óriásvállalat úgy tervezi ezt az egészet megvalósítani, hogy a mobil applikációk közben megmaradnának (legalábbis eleinte), viszont az általuk használt üzenetküldő infrastruktúra egyesítésre, egységesítésre kerülne. A Facebook egyik szóvivője azt nyilatkozta, hogy az egyesítésnek köszönhetően egy olyan üzenetküldő platform valósulhatna meg, ami egyszerre lenne gyors, egyszerű, megbízható és privát.

Hatalmas bejelentés: A Facebook egyesíti az Instagramot, a Messengert és a WhatsAppot 4

A leglényegesebb funkció pedig az lenne, hogy a platformok közti üzenetküldés létrejöhetne: „Azon dolgozunk, hogy az üzenetküldő platformjaink minél inkább védettek legyenek, és emellett egyszerűbbé tegyük a barátok, családtagok számára, hogy akár annak ellenére is könnyen és gyorsan tudjanak egymásnak üzenni, hogy nem ugyanazt az appot használják.”

Hivatalosan még nem lettek a konkrét részletek, adatok és dátumok nyilvánosságra hozva, azonban a New York Times birtokába jutott információ alapján, amit állításuk szerint biztos forrásból szereztek, az egyesítésre várhatóan a következő év eleje környékén kerül sor.

A Facebook feje, Mark Zuckerberg korábban azt nyilatkozta, hogy ezek az applikációk a Facebooktól függetlenek fognak maradni a jövőben is, így a most felröppent hírek ezzel igencsak ellentmondanak. A Facebook egyébként az Instagramot 2012-ben vette meg durván 761 millió fontért, a whatsappot pedig 2014-ben, 14.7 milliárd fontért. Mind a két szolgáltatás az utóbbi években igen gyorsan bővült, és növekedett, habár érdekesség, hogy az őket eredetileg alapító személyek egyike sem dolgozik már a Facebooknál.      Forrás

Megosztás