Hasznos támogatás családoknak, házaspároknak Nagy-Britanniában, amivel többszáz fontot megspórolhatunk 1

A házassági támogatás, vagy Marriage Allowance segítségével a férjünknek, feleségünknek, civil partnerünknek átutalhatunk (átterhelhetünk) összesen nem több, mint £1,250-ot éves szinten a fizetésünkből azzal a céllal, hogy így kevesebbet kelljen adóznunk, így több száz font adót spórolhatunk meg egy egyszerű mozdulattal.

Hasznos támogatás családoknak, házaspároknak Nagy-Britanniában, amivel többszáz fontot megspórolhatunk 3

Ennek az egyszerű támogatásnak a segítségével, a jelenlegi adóévben nagyjából 250 fontot spórolhatunk. (A mostani adóév még idén április 5-ig tart.) Ahhoz, hogy ezt a lehetőséget kihasználhassuk, az alacsonyabb fizetésű fél keresetének az adómentes jövedelemhatár alatt kell lennie. Ez idén még £12,500, viszont a következő évtől ismét változni fog.

Ezeket az összegeket egészen 2015-ig visszamenőleg is kérvényezhetjük, amennyiben tudjuk bizonyítani, hogy már akkor is jogosultak voltunk rá. Ha az elmúlt évek során a házastársunk elhunyt, akkor is jogosultak vagyunk a házassági támogatásra. Egyéb támogatásokkal kapcsolatos infók itt.

Kik jogosultak rá, hogy igényeljék:

  • Házasságban élsz, vagy pedig civil partneri viszonyban
  • Nem fizetsz jövedelemadót, mert az éves fizetésed az adómentes határ alatt van
  • A partnered az alap ráta szerint adózik, vagyis a 20%-os sávba esik a fizetése, ami idén £12,500 és £50,000 közt van

Nincs hatással a Házassági támogatásra benyújtott kérvényedre, ha te vagy a párod:

  • Nyugdíjat kap
  • Külföldön él

Hogyan lehet jelentkezni

Az interneten keresztül itt le tudod adni a jelentkezésedet. Az alacsonyabb fizetéssel rendelkező félnek kell a kérelmet benyújtania. A HMRC ezt követően 2 hónapon belül megadja az extra adókedvezményt. További részletek itt.         Forrás

Megosztás