Három nap alatt 140,000-en írták alá a petíciót a második népszavazásról Nagy-Britanniában 1

Már közel 150,000 ember támogatja a javaslatot Nagy-Britanniában, hogy a brit népnek legyen döntési joga a végső brexit megállapodás ismeretében. A petíció néhány napja indult mindössze, a nagy londoni brexit tüntetéssel egy időben.

Három nap alatt 140,000-en írták alá a petíciót a második népszavazásról Nagy-Britanniában 3

Emberek tízezrei vonultak végig London utcáin a szombati nap folyamán azzal a céllal, hogy megpróbálják kiharcolni, hogy miután az EU és a szigetország közt megszületik a végső megállapodás a kilépés feltételeiről, a brit nemzet egy népszavazáson dönthesse el, hogy miként szeretné, ha az ország jövője folytatódna.

A demonstrálók hada EUs zászlókat és transzparenseket lobogtatott miközben végig masíroztak a Pall Mall-tól a brit Parlament  épületéig. A hatalmas tüntetést követően elképesztően sok ember kezdte meg a petíció aláírását, hogy legyen a brit népnek nagyobb beleszólása a dolgok menetébe, és hogy a Brexit nehogy hatalmas kudarcba fulladjon.

Három nap alatt 140,000-en írták alá a petíciót a második népszavazásról Nagy-Britanniában 4

„Egyikőnk sem egy hátrányos, rossz megállapodásra szavazott, sem pedig egy megállapodás nélküli kilépésre, amik az ország gazdaságát igencsak felforgatnák, és rombolnák. Emellett azt sem vagyunk hajlandóak elfogadni, hogy ezek közül bármelyik is elkerülhetetlen lenne.” – olvasható a petíció szövegében.

„Egyre többen vagyunk, akik realizáljuk, függetlenül attól hogy két éve kilépésre vagy maradásra szavaztunk, hogy egy összecsapott, elrontott Brexit iránynába haladunk. A teljesen megosztott, egymással marakodó kormány akkora felfordulást csinált a tárgyalásokból, hogy jó eséllyel a végén Nagy-Britannia húzza majd a rövidebbet.”

Három nap alatt 140,000-en írták alá a petíciót a második népszavazásról Nagy-Britanniában 5

A petíció egyébként itt található.

„A nemzetünk és a mai fiatalok jövője túl fontos ahhoz, hogy kizárólag a politikusok döntsenek róla, akik ráadásul nem is tudnak összefogni a közös cél elérésének érdekében.”

„Senki nem szavazott arra, hogy szegényebb akar lenni, vagy hogy a közszolgáltatások hanyatlásnak induljanak, sem pedig arra, hogy a kilépés miatt fizessünk 40 milliárd fontot. A Brexit egy nagyon fontos játszma, ami még egyáltalán nincs lejátszva. Arról nem is beszélve, hogy túl nagy és fontos dolog a nemzet és a brit emberek számára ahhoz, hogy csak úgy figyelmen kívül hagyjuk.”

A petíciót akkor akarják átadni a miniszterelnöknek, amikor a 150,000 aláírást elérte, amit a jelen állás szerint magasan túl is fog szárnyalni.   Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra     Forrás

Megosztás