Egy a húszas éveiben járó embert halálra szúrtak London délnyugati részén.

A Fővárosi Rendőrség gyilkossági ügyben nyomozást indított, miután az áldozatot Mitchamban vasárnap reggel a korai órákban megtámadták és halálosan megsebesítették.

Az eddigi adatok szerint ez a 66. gyilkosság Londonban idén, és a 41. személy, aki halálos kimenetelű késelés áldozata lett. Mindez alig néhány nap leforgása alatt már a harmadik eset, ugyanis egy 24 éves férfit Barkingnál szúrtak le csütörtökön és a 20 éves Osman Shidane pedig kedden Ruislipben lett hasonló támadás áldozata.

A mentőket a Montrose Gardens és a London Road közelében lévő helyszínre nem sokkal hajnali 3:30 előtt hívták ki. Az áldozatot, akit még hivatalosan nem azonosítottak, szúrt sérülésekkel találták meg a helyszínre kiérkező mentősök és rendőrök. Megpróbálták megmenteni a férfi életét, de sajnos a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

Egy 44 éves férfit letartóztattak a helyszínen a gyilkosság elkövetésének gyanúja miatt, és a kihallgatása  egy dél-londoni rendőrállomáson folyik.

London polgármestere, Sadiq Khan ezt nyilatkozta: “A gyilkossági csapat nagy erőkkel nyomoz, és mindent megtesznek, hogy az elkövetőt bíróság elé állítsák. Együtt érzek az áldozat családjával.”

Simon Harding a Fővárosi Rendőrség Gyilkossági és Bűnügyi Parancsnokságának vezetője vezeti a nyomozást. A rendőrség egy 16 éves fiút tartóztatott le és vádolt meg Shidane úr néhány nappal ezelőtti megtámadásával, miután a kórházban pénteken életét vesztette. ”

A 15 éves lányt, akit azzal gyanúsítanak, hogy segítette a gyilkosság elkövetőjét, a rendőrség óvadék ellenében szabadon engedte.”

Nagy-Britannia egyik vezető beosztású rendőrtisztje nemrégiben azt nyilatkozta, hogy az erőszakos bűncselekmények számának emelkedését a fizetések stagnálása és a költségvetés megnyírbálása okozzák. “Határozottan növekedést tapasztalunk, és úgy gondolom, sok oka van ennek. Természetesen naiv lenne azt állítani, hogy a rendőrség fenntartására és fejlesztésére szánt pénzek csökkentése az utóbbi években, nem volt hatással a helyzetre.”

A hivatalos statisztikák azt mutatták, hogy a londoni gyilkosságok száma 44 százalékkal emelkedett, és 22 százalékkal nőtt a késes bűncselekmények száma Angliában és Walesben.    Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás