Fél Nagy-Britannia teljesen kiakadt: a Brexit pártiak csaltak a népszavazás előtti kampány során 1

Theresa May már többször utalt rá, hogy nem lesz második referendum, ami Nagy-Britannia EU tagságát illeti. Ugyanakkor a Brexit ellenzői nem adják fel, főleg most, hogy kiderült, a Vote Leave törvényt sértett a kampánya során.

Fél Nagy-Britannia teljesen kiakadt: a Brexit pártiak csaltak a népszavazás előtti kampány során 3

Emberek tízezrei látják a remény sugarát most hogy a Vote Leave kampányáról kiderült, hogy megszegték a kampány menetére vonatkozó szabályokat. A múlt hónapban beadott petíció, ami a Brexit visszavonását szorgalmazná, hatalmas támogatottságot kapott az elmúlt 24 órában.

Szerda reggel átlépte az 50,000-es határt az aláírások száma, és már a 100,000-hez közelít, ami parlamenten belül kikényszerítené, hogy a témát napirendre tűzzék.

A petíciót Amy Milliken indította június 19-én, mielőtt a Vote Leave büntetést kapott volna túlköltekezésért a referendum előtt. Az aláírások száma már 75 000-nél tart. A petíció itt található.

Fél Nagy-Britannia teljesen kiakadt: a Brexit pártiak csaltak a népszavazás előtti kampány során 4

„Ha a Vote Leave bármilyen túlköltekezést illető törvényt megszegett 2016-ban, akkor az 50. cikkelyt vissza kell vonni, a teljes EU-s tagság megtartása mellett.”

A hírhedt buszos kampányt £61,000-ra büntették, miután közel £500,000-tal túlköltekeztek. A választmányi bizottság megállapította, hogy a Vote Leave a BeLeave segítségével kampányolt, ami további £675,000-ot jelentett a közös érdek ügyében, valamint az Aggregate IQ közösségi médiát célzó tevékenysége is ide sorolható, amellyel célzott hirdetéseket küldtek egy csomó szavazónak.

Ez nemes egyszerűséggel azt jelenti, hogy a törvény szerint rendelkezésre álló £7 milliós keretüket túllépték. A Brexit ellenzői ezeket az információkat most egy második referendum kiharcolására használják.

Fél Nagy-Britannia teljesen kiakadt: a Brexit pártiak csaltak a népszavazás előtti kampány során 5

Chuka Umunna munkáspárti képviselő például nyilvános vitát követelt az alsóházban.

„A választmányi bizottság által feltárt tények sokkolóak és sértőek a demokráciánkra és a klasszikus brit fair playre nézve. Mit gondolnak magukról ezek az emberek? Azt hiszik a törvény felett állnak? Már tudjuk, hogy az ő állításaik puszta kitalációk, viszont amit ők tettek, az hivatalosan csalásnak minősül.”

Nicholas Soames, tory képviselő hozzátette: „Ennek a valaha nagyszerű országnak még megmaradt egyik erénye a fair választás és rendszer volt, de ez ami most történt egyszerűen undorító. Ha továbbra is a nép bizalmában szeretnénk maradni, újra kell kezdeni az egészet.”    Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra    Forrás

Megosztás