Fejen lőttek egy szüleivel sétáló 13 éves gyereket Londonban 1

Egy 13 éves és egy 15 éves fiú is fejsérüléseket szenvedett egy lövöldözésben Északnyugat-Londonban, a kisebbik ráadásul csak a szüleivel épp arra sétált a környéken, közölte a Scotland Yard.

Fejen lőttek egy szüleivel sétáló 13 éves gyereket Londonban 3

Az iskolás fiút sörétek találták el Wealdstone-ban egy utcai lövöldözésben, miközben egy 15 éves fiú volt a valódi célpont. Két férfi közelítette meg az idősebb fiút, mielőtt lövések dördültek volna el a High Streeten, 13:15 körül, vasárnap. Az idősebb fiú fejsérüléseket szenvedett. Percekkel később egy másik, fiatalabb fiúhoz is hívták a mentőket, aki szintén megsérült.

Simon Rose főfelügyelő nyomozó, Harrow kerület vezetője a következőket mondta: „Az első áldozatot két férfi közelítette meg, az egyik sörétessel a kezében, majd lövések dördültek, megsebesítve őt és egy totálisan ártatlan tagját a környéken sétáló tömegnek.”

„Érzéketlen, kegyetlen és arcátlan tett volt, teljesen hidegen hagyva az elkövetőket, hogy a környéken gyermekes családok próbálják élvezni a hétvégéjüket a High Streeten. Ez egyszerűen rémisztő.”

Mindkét tinédzser könnyebb sérüléseket szenvedett, sőt a fiatalabbat el is engedték már a kórházból. Lehetséges, hogy van egy harmadik áldozat is, aki a 15 éves fiúval volt a helyszínen. Karsérüléseket szenvedhetett, de még a mentők érkezése előtt elhagyta a helyszínt.

Fejen lőttek egy szüleivel sétáló 13 éves gyereket Londonban 4

Egy 39 éves férfit elfogtak tegnap este a rendőrök, mint az ügy gyanúsítottját. A Scotland Yard megnövelte a járőrei számát az utcákon.

 

A 17 éves Rhyhiem Ainsworth Barton is életét vesztette kevesebb, mint egy nappal a Harrow-lövöldözések előtt, szintén lövöldözésben. A fiú tehetséges rapper volt, akiben nagy potenciál rejlett, mesélte róla könnyek között édesanyja.

„Az erőszak teljes joggal kelt félelmet az emberekben, de mindent megteszünk, hogy kezeljük a helyzetet. A banki zárvatartás hétvégéjén extra járőrök fognak vigyázni a városra. Több fegyveres járőr, motoros rendőrök, kutyás egységek, légi támogatás, valamint civilnek álcázott egységek. Ezek segítségével fogjuk nyilvánvalóvá tenni, hogy az erőszaknak nincs helye az utcákon.” – mondta Simon Messinger főfelügyelő.

Rhyhiem halála is egy trend része, ami közel 60 halálesetet jelentett már idén. 44%-ot nőtt a gyilkosságok száma a múlt évben. Mr. Messinger azt is elmondta, hogy már külön keresik az autókban elrejtett legális, emberölésre alkalmazható fegyvereket. Hétvégén két ember halt meg Liverpoolban és Lutonban késelés miatt.

Fatah Warsame, 20 éves cardiffi lakos meghalt, miután Liverpool belvárosában megkéselték vasárnap reggel, míg a szintén 20 éves áldozat a Bishopscote Roadon halt meg Lutonban, szintén késelés miatt. Rhyhiem édesanyja Pretana Morgan az erőszak megállítására szólította fel az embereket.

„Legyen az én fiam az utolsó példa mindenki számára. Legyen már vége.”

Ms. Morgan elmondta, a fia nem volt banda tagja, szeretett volna példát mutatni azzal, ahogyan a gyerekekhez viszonyul.

Egy 43 éves embert megkéseltek Perivale-ben, északnyugat Londonban, vasárnap este, egy közlekedési vita után. A Buckingham Avenue-n támadták meg 21:00 óra körül, miután számon kértek egy kék autós illetőt, a közlekedési viselkedésével kapcsolatban.

Vasárnap 17:20 környékén 3 ember sérült meg két csoport elfajult vitája nyomán kelet Londonban. A rendőrség még vizsgálja, hogy a 22, 27 és 17 éves férfiak életet megváltoztató sérüléseket szenvedtek-e a Shacklewell Lane-en, Hackneyben. 18:30 előtt vasárnap a rendőrök egy lőtt sérülésekkel fekvő férfihoz mentek ki a New Cross Roadra, délkelet Londonba. A 22 éves férfit a mentők egy belvárosi kórházba vitték, ahol kiderült, nem életveszélyesek a sérülései. És ez mind alig néhány nap leforgása alatt történt. Sajnos az utóbbi időben nagyon megemelkedett az erőszakos halálesetek száma a brit fővárosban.    Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás