Érkezik a várva várt újítás a Facebook-on 1

A mindenki által jól ismert közösségi oldal alapítója, Mark Zuckerberg bejelentette, hogy a Facebook-nál már dolgoznak a sokak által régóta kért „dislike” gomb bevezetésén.

Facebook-CEO-Mark-Zuckerberg

A Facebook főhadiszállásán, a kaliforniai Menlo Park-nál tartott kötetlen beszélgetésen a közösségi oldal 31 éves alapítója azt is elárulta, hogy az új dislike gomb célja nem annyira a nem tetszés kinyilvánítása lenne, hanem inkább az empátia kifejezése. A hírek szerint az újítás bevezetése már nagyon közel áll a felhasználók számára is kipróbálható tesztfázishoz.

Mióta a „like” vagy „tetszik” gombot bevezették a Facebook-on 2009-ben, a felhasználók számtalan alkalommal kérték, hogy legyen „nem tetszik” gomb is.

„Az emberek évek óta folyamatosan kérik, hogy vezessük be a „nem tetszik” gombot is az oldalon. A mai nap azért különleges, mert ma végre elmondhatom, hogy ténylegesen dolgozunk rajta, és már nagyon közel állunk hozzá, hogy bemutassuk a tesztverzióját.” – nyilatkozta kedden Zuckerberg.

Azonban azt is elmondta, hogy nem akarta, hogy a „dislike” gomb egy olyan mechanizmus legyen, melynek segítségével leszavazhatjuk mások posztjait. A funkciója inkább az lenne, hogy az olyan szomorúbb tartalmú, témájú posztok esetében használjuk, amikor a „tetszik” gomb megnyomása érzéketlen, vagy tapintatlan dolognak hatna.

Andrea Forte, a Filadelfiai egyetem közösségi média szakos professzora szerint az emberek használhatják majd a „nem tetszik” gombot frusztráltságuk és negatív érzelmeik kifejezésére, pl. idegesítő reklámok esetében, de valószínűtlennek tartja, hogy egymás fényképeinek minősítésére kezdjék el tömegesen használni.

maxresdefault

„Úgy vélem, főleg egyet nem értésre fogják majd használni, vagy pedig együttérzés kinyilvánítására, amikor valaki halálesetről, vagy más szomorú, őt ért veszteségről posztol.” – nyilatkozta Mrs. Forte.

A vélemények mindenesetre megoszlanak az új ötlettel kapcsolatban. Sokan attól tartanak, hogy az új gombot trollkodásra, mások szívatására fogják majd használni, ahogyan az nem ritka más olyan oldalakon, ahol már van ilyen funkció. Sokak szerint nem lehet egy kalap alá venni a nem tetszést és az empátiát, mások pedig a Facebook gépezetének egy újabb üzleti fogását látják a dolgok hátterében.

Mindenesetre ne ítéljünk, amíg még nem láttuk, hogy mivel állnak elő, hamarosan úgyis minden kiderül.

Itt csatlakozhatsz, Facebook csoportunkhoz, ami már 10,000 fős.

Így tudsz a mobilodon HuNglia ikont elhelyezni, amivel egyből eléred oldalunkat.

Itt tekintheted meg a HuNglia kupon akcióit.

Ha tetszett a cikk, itt Like-old oldalunkat:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/technology-34264624

Megosztás