Emberek tízezrei vonulnak ma a parlament elé Londonban, az eddigi legnagyobb Brexit tüntetésre 1

Várhatóan emberek tízezrei fognak összegyűlni Londonban a szombati nap folyamán, hogy egy második Brexit népszavazást harcoljanak ki az országnak.

Emberek tízezrei vonulnak ma a parlament elé Londonban, az eddigi legnagyobb Brexit tüntetésre 3

A tüntetés, ami valószínűleg a legnagyobb Brexit tüntetés, mióta 2016-ban a népszavazáson a szigetország polgárai az EU-ból való kilépés mellett döntöttek, a brit parlament épülete előtt lesz megtartva. A kampányolók hada egyben egy petíciót is fog indítani, hogy legyen egy újabb népszavazás, egy úgynevezett „People’s vote”.

A tüntetés egyben a 2016-os Brexit népszavazás kétéves évfordulója is. Az emberek ezzel ismét fel szeretnék hívni a kormány figyelmét arra a káoszra és bizonytalanságra, amit a kilépés folyamata generált Nagy-Britanniában.

A demonstrációt több kilépés ellenes csoport közösen szervezi. A szervezők célja az, hogy kicsikarjanak egy népszavazást a Theresa May által majdan az EU-val kötött megállapodásról, hogy a brit nép eldönthesse, hogy a kiharcolt feltételek tükrében hogyan folytatódjon a kilépés vagy nem kilépés menete.

Az eseményen a tervek szerint többen is tartanak majd beszédeket Nagy-Britannia különböző pontjairól érkezett emberek, akik közt lesznek orvosok, diákok, farmerek, halászok vagy épp leszerelt katonák. A szervezők azt is nyilatkozták, hogy ez a tüntetés egyben azt is jelenti, hogy a hangsúly a kampány részéről a kormány helyett inkább jobban áthelyeződik a brit polgárokra.

Emberek tízezrei vonulnak ma a parlament elé Londonban, az eddigi legnagyobb Brexit tüntetésre 4

Mint kiderült a nyár folyamán országszerte több eseményt is fognak szervezni, ezzel is megpróbálva minél több nyomást helyezni a kormányra és Theresa May-re, hogy igenis engedjék, hogy az állampolgároknak nagyobb beleszólásuk legyen a kilépés menetébe, illetve végkifejletébe.

A parlamenti képviselők a jelenlegi állás szerint ősszel fognak szavazni a Brexit megállapodás végeredményéről. A kormány amúgy több alkalommal is kihangsúlyozta, hogy a megállapodás nélkül való kilépés az EU-ból továbbra is a lehetséges végkimenetelek közt van.

„Amikor a mai politikusokra nézek a brit parlamentben, ahogy mindent bevetve próbálják az országot leválasztani az EU-ról a saját önös érdekeik megvalósításához, meg kell, hogy mondjam, érzek némi szégyent és kétségbeesést.” – nyilatkozta egy 96 éves világháborús veterán, aki Devonból érkezik a tüntetésre.    Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás