Egy ütéssel ölt meg egy férfit támadója Londonban: £20,000 jár a nyomravezetőnek 1

£20,000-ot ajánl fel a rendőrség annak, aki segít a két férfi nyomára bukkanni, akik a Trafalgar Square-en követtek el halált okozó testi sértést.

Egy ütéssel ölt meg egy férfit támadója Londonban: £20,000 jár a nyomravezetőnek 3

A nyilvánosságra került felvételen látható, amint Desmond O’Beirne a National Gallery közelében megpróbál elmenekülni támadói elől, de sajnos sikertelenül. Egészen a december 20-án bekövetkezett haláláig kómában volt, és a halála egyértelműen a fejsérülés szövődményeihez köthető.

A rendőrség újult erővel keresi a bűnösöket. Az első gyanúsított egy hipszter kinézetű, kontyot viselő, szakállas illető, aki piros pólót, sötét nadrágot és világos színű cipőt viselt.

Tettestársa, aki az eszméletlen áldozatot megrúgta, fekete dzsekit viselt, jobb vállán fehér emblémával, illetve fehér írással a hátán. A dzseki alatt fehér felső volt rajta, valamint sötét színű nadrág és fekete cipő, fehér talppal.

Noel McHugh, a nyomozás vezetője ezt mondta az esetről: „A videót megnézve talán eszébe jut valakinek, hogy ott volt és látta az esetet. Látni lehet egy hölgyet, akit lesokkol, amit lát és az arcához emeli a kezét.”

„Talán részese voltál ennek a társaságnak és nem realizáltad milyen súlyosan megsérült Desmond, és most meghalt. Talán most ez emészti fel a lelked.”

„Megkereshetsz minket és segíthetsz igazságot tenni. Desmond egy békés ember volt, egy nagy ember és karakter, aki csak iszogatni szeretett volna. A CCTV megmutatja, hogy milyen érzéketlenül és brutálisan lett megtámadva és esélye sem volt.”

„Tehát miközben eltelt kis híján egy év, talán emlékeznek még hol voltak London városán belül azon az este és talán emlékeznek mi történt.”

Egy ütéssel ölt meg egy férfit támadója Londonban: £20,000 jár a nyomravezetőnek 4

„Megkérek mindenkit, aki felvételt készített, vagy akár szelfit a környéken abban az időben, keressen meg minket. Nézd végig a fotóidat, hátha találsz valamit, ami segíthet minket.”

Desmond testvére, Vivienne Folan ezt mondta: „Testvérem Desmond keményen dolgozó ember volt. Egy esti iszogatáson volt a Trafalgar Square-en, amikor két gyáva alak megtámadta, majd nyugodtan elsétálva hagyták meghalni.”

„A támadás egyenes következményeként agyi sérüléseket szenvedett, és vegetatív állapotban volt decemberben bekövetkezett haláláig. Desmond élete túl korán ért véget és a családunkat lesújtották a történtek.”

„Arra bíztatom őket, hogy bármit is tudnak, jelentkezzenek a rendőrségen. Én csak igazságot szeretnék Desmondnak. Két támadója egy nagyobb társaság tagja volt és remélhetőleg a többiek tudván, hogy milyen súlyos következményei voltak annak a támadásnak, jelentkeznek a rendőrségen.”

Bárki, aki információval rendelkezik, hívja a 0208785 8099-es számot. Anonim bejelentésért pedig a Crimestoppers áll az esetleges szemtanúk rendelkezésére, akiket a 0800555 111-es számon lehet elérni, vagy a crimestoppers-uk.org címen.   Értesülj egyből a friss angliai hírekről: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra

Megosztás