Egy utasszállító gép lecsúszott a kifutóról, és métereken múlt, hogy a tengerbe zuhanjon 1

Egy utasszállító repülőgép kishíján a tengerbe zuhant, amikor lehajtott a kifutópályáról, és túlcsúszott a szakadék peremén egy törökországi repülőtéren.

Egy utasszállító gép lecsúszott a kifutóról, és métereken múlt, hogy a tengerbe zuhanjon 3

A Pegasus Airlines egyik járata épphogy elkerülte, hogy a tengerbe csapódjon a Trabzon reptéren a landolást követően a Fekete tenger partján. A légitársaság gépét a sziklás saras meredek lejtő fogta meg méterekre a víztől.

Az utasszállító gépről készült képeken és videofelvételeken jól látszik, hogy a gép orral előre bukott át a meredélyen és mindössze néhány méteren múlt csak, hogy nem a vízben kötött ki, ami még veszélyesebbé tette volna az így is hajmeresztő szituációt.

A Boeing 737-es típusú gépen 162 utas és 6 fős személyzet tartózkodott az incidens bekövetkeztekor. A gép a török fővárosból, Ankarából indult útnak néhány órával korábban.

Egy utasszállító gép lecsúszott a kifutóról, és métereken múlt, hogy a tengerbe zuhanjon 4

A légitársaság által közzétett jelentésben arról számoltak be, hogy óriási szerencsére senki sem sérült meg a gépen. Az egyik utas, Fatma Gordu azt nyilatkozta az egyik helyi hírügynökségnek, hogy a járat fedélzetén hatalmas pánik tört ki, mikor a gép átbukott a szakadék peremén.

Egy utasszállító gép lecsúszott a kifutóról, és métereken múlt, hogy a tengerbe zuhanjon 5

„Kicsit megdőltünk oldalra is. A gép eleje nagyon mélyen lent volt, míg a hátulja fent a szikla tetején. Mindenki nagyon megijedt. Az emberek kiabáltak, sikítoztak.” – mesélte az utas, aki maga is a gépen volt.

utasszállító

Arról még nem érkezett pontos hír, hogy mi miatt tért le a gép a kifutóról. A baleset egyébként szombat éjjel történt, és egészen a vasárnap reggeli órákig a repteret ezek után zárva tartották.    Értesülj a friss hírekről azonnal, keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd feliratkozás  Forrás

Megosztás