Egy férfit a fia szeme láttára szúrtak le egy vonaton, egy másikat pedig a rendőrség lőtt le Angliában 1

Sajnos 2019-ben sem tartott sokáig Nagy-Britanniában a halálos kimenetelű támadásoktól mentes időszak, a rendőrök ugyanis már el is fogtak egy férfit, aki minden bizonnyal a pénteki brutális gyilkosság elkövetője, ami egy angliai vonaton történt.

Egy férfit a fia szeme láttára szúrtak le egy vonaton, egy másikat pedig a rendőrség lőtt le Angliában 3

A gyanúsítottat Farnham környékén sikerült elfogni, és vele együtt egy 27 éves nőt is letartóztattak, akiről gyanítható, hogy valamilyen módon segített az elkövetőnek. A nyomozást vezető egyik rendőrtiszt azt nyilatkozta az ügy kapcsán, hogy „a nyomozás szerencsére nagyon gyorsan halad, és az éjszaka során sikerült is elfognunk a gyanúsítottat. Azt is sikerült kiderítenünk, hogy ez nem egy véletlen támadás volt, vagyis az elkövető ismerte az áldozatát”.

Egy férfit a fia szeme láttára szúrtak le egy vonaton, egy másikat pedig a rendőrség lőtt le Angliában 4

Az is kiderült, hogy a gyilkossághoz vezető, azt megelőző események során a két férfi a vonaton komoly vitába került egymással. A veszekedés nagyjából három percig tartott, a támadó eztán rántott kést. Egyelőre azt pontosan nem tudni, hogy mi indokolta a gyilkos számára, hogy ilyen erőszakos cselekedetet hajtson végre, de a letartóztatott férfi kihallgatása még folyik.

Egy férfit a fia szeme láttára szúrtak le egy vonaton, egy másikat pedig a rendőrség lőtt le Angliában 5

Az incidens pénteken történt az egyik délutáni vonaton, ami épp Guildfordból London Waterloo állomás irányába tartott. A támadás során egy 51 éves apuka életét vesztette, akinek a családját szakértők támogatják, mivel az eset érthetően nagyon megviselte őket. A rendőröket egyébként a Horsley területén levő megállóhoz kellett kihívni, és mint kiderült, az apuka 14 éves kisfia a helyszínen volt, és végignézte az egész jelenetet.

A támadást követően több szemtanú is megszólalt, és elmondták, hogy a késelés egy a két fél közt kialakult vitát követően történt, ami alig három vagy négy percig tarthatott. A jelen lévő utasok elképesztően rémisztő jelenetként írták le az eseményeket, amely után a vonat forgalmat az említett szakaszon hosszú órákra meg kellett állítani. A helyi rendőrség arra kért minden szemtanút, hogy vegyék fel a kapcsolatot a hatóságokkal, hogy minél részletesebb képet kaphassanak arról, hogy mi is történt pontosan.

Ezzel párhuzamosan egy másik halálos kimenetelű incidens is történt, ugyanis egy másik személyt pedig rendőrök sebesítettek meg halálosan egy razzia során, egy lakóházban Coventry területén. Ez az eset péntek este történt, amikor is egy speciális rendőri alakulat behatolt az épületbe, ahol az információik szerint épp keresett bűnözők tartózkodtak.

Az akció közben lőtték le az egyik személyt, aki a lakásban volt. Másik két ember pedig letartóztatásra került. Arról semmit sem lehet tudni, hogy az akció köthető-e bármilyen terrorszervezet tagjaihoz, azonban a szemtanúk elmondása szerint rengeteg rendőr volt az épület körül.

Egy férfit a fia szeme láttára szúrtak le egy vonaton, egy másikat pedig a rendőrség lőtt le Angliában 6

A lelőtt férfit a helyszínen halottnak nyilvánították. Az akció végrehajtásának idejére a rendőrség minden a környéken lakó személyt felszólított, hogy menjenek vissza az otthonaikba. Az utca egy részét még szombaton is lezárva tartották, amíg a helyszínelés zajlott, de mostanra a területet már újra megnyitották a forgalom számára.                     Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás