Botrány: Szülés közben véletlenül lefejeztek egy kisbabát az orvosok Nagy-Britanniában 1

Egy konzulens nőgyógyász véletlen lefejezett egy még meg nem született csecsemőt, miután a szülésben próbált segíteni egy szülészeti osztályon.

Botrány: Szülés közben véletlenül lefejeztek egy kisbabát az orvosok Nagy-Britanniában 3

Dr Vaishnavy Laxman, 41 éves szülésznőnek császármetszést kellett volna végrehajtani, mivel a csecsemő nem megfelelő pozícióban volt. Ezzel ellentétben természetesen próbálta meg lebonyolítani a szülést. A szülésznő tanácsára a páciens nyomni kezdte a csecsemőt, míg ő a lábánál fogva húzta. A manőver következtében megtörtént az, amit leírni is fájdalmas.

Ezután a két másik orvos kioperálta a bent maradt fejet a páciensből, majd visszavarrták a csecsemőre, hogy az édesanyja elköszönhessen tőle. A bíróságon az édesanya, akit páciens „A”-ként ismernek, szembenézett Dr. Laxmannel.

Botrány: Szülés közben véletlenül lefejeztek egy kisbabát az orvosok Nagy-Britanniában 4

Amint az orvos a földre nézett, az édesanya azt ismételgette, hogy nem bocsát meg neki. Amikor Dr. Laxman ügyvédje bocsánatot kért tőle, elfordult. Az eset ami most látott napvilágot a Ninewells kórházban, Dundee-ban.

25 hétre elfolyt a magzatvíz, a köldökzsinór rátekeredett a csecsemőre, rossz pozícióban is volt, míg a méh 2-3cm-re kitágult állapotban volt.

Páciens „A” elmondta, miközben két plüssmackót tartott a kezében, ez élete első szülése lett volna. Az egyetlen fájdalomcsillapító amit egyébként kaptam, egy spray volt a nyelvemre, ami elvileg a méhem lazította volna, de nem kaptam gázt és levegőt. Fájdalmak között voltam. Az orvosok belém nyúltak, a hasam is nyomták. Megpróbáltam felkelni az ágyról, de háromszor is visszanyomtak az ágyra. Azt mondták ki kell szedniük a csecsemőt. Kétszer próbálták átvágni a méhem, anélkül hogy szóltak volna. Nem volt érzéstelenítés.

Elmondtam nekik, hogy hagyják abba, nem értem mi folyik, nem akarom csinálni. Nem válaszoltak semmit. Ezután egy kabinba kerültem, ahol a nővér elmondta, hogy a fiam meghalt. Nem tudtam a részleteket, de Dr. Laxman odajött hozzám és a csecsemő apjához. Elmondta, hogy nagyon sajnálja ami történt, de ekkor még nem tudtam a részleteket.

Botrány: Szülés közben véletlenül lefejeztek egy kisbabát az orvosok Nagy-Britanniában 5

Azt mondtam, hogy megbocsátok neki, ezek a dolgok megtörténnek. Miután elment és megtudtam, hogy mi is történt, ordítottam és sírtam. A brutális sérülése miatt borultam ki ennyire. Sosem használnám a „stillborn”/azaz szó szerint csendesen született/ kifejezést, hiszen ez nem igaz, egyszerűen lefejezték. Terhes voltam, életemben először. Azt hittem ez a legbiztonságosabb hely. Senki sem mondta el a részleteket, a tervet, a kockázatokat, ez egy rendezetlen káosz volt.

A bíróságon kiderült, hogy cocodamolt kapott a szülés előtt, és Dr. Laxman természetes szülés mellett döntött. Kényszerítették a szülést, húzták a csecsemőt, aki lábbal kifelé érkezett először. Dr. Laxman sikeresen világra hozta a lábát, törzsét, kezeit, de a feje a méhbe akadt. Minden próbálkozás ellenére. háromszor is megpróbálta ollóval felvágni a méhet, de nem sikerült. A feje beakadt. Utána a fejét visszavarrták a testére, hogy ne sokkolják még jobban az édesanyát.

Dr. Laxman ügyvédje ismételten kifejezte a védence együttérzését és megbánását, annak reményében, hogy majd egyszer a jövőben, ha elmúlik a harag, kicsit jobban fogja érezni magát. Az orvos természetesen pályafutása felfüggesztésével néz szembe.    Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás