Az új londoni metrótérkép, ami mutatja hány perc sétára vannak a megállók egymástól 1

A TfL bemutatta az új hivatalos térképet, ami megmutatja, hogy milyen messze vannak egymástól a londoni metrómegállók gyalog.

tubemap

A részletes térképen látható majdnem az összes metrómegálló közti gyalog távolság percekben kifejezve a brit főváros teljes metróhálózatán. Jól látszik, hogy vannak megállók, mint pl. King’s Cross és Highbury and Islington, amik közt majd félórába telik az út, ha csak a lábainkat használjuk. Ugyanakkor máshol, pl. Mansion House és Cannon Street, vagy épp Leicester Square és Covent Garden közt megjárjuk sétálva kevesebb, mint öt perc alatt is, ami azt jelenti, hogy erre a távra teljesen felesleges a tube-ot használni.

A Transport for London azt nyilatkozta, hogy ez a térkép első hivatalos verzióra, és elkészítésére azért kerítettek sort, mert a nem hivatalosaknak igen nagy népszerűsége lett az utóbbi időben. A teljes méretű verziót itt tekinthetitek meg.

„Hatalmas igény mutatkozott erre a dologra, ezért mi megcsináltuk. Elsősorban London belvárosában lehet a legnagyobb hasznát venni. A távolságok megállapításához útvonaltervezőt használtunk. Az igazat megvallva nem egyszerű mindenki kedvében járni. Az emberek sokszor azt hiszik, a TfL csak a metrókért és a buszokért felel, azonban a mi feladatunk a gyalogosok és a biciklisek igényeinek kielégítése is.” – nyilatkozta a TfL szóvivője.

Ez az új ötletes térkép igazán hasznos lesz a megállók közti távolságok átláthatóbb értelmezésére. A vállalat egyébként nem olyan rég mutatta be a londoni metrótérkép új verzióját, ami a megállók közti távolságokat végre hűen tükrözi, és emellett új dizájnt is kapott. A térkép, ami a TfL (Transport for London) jóvoltából készült el, miután számtalan erre irányuló kérés volt már, földrajzilag helyesen mutatja, hogy Londont keresztül kasul behálózó metróvonalak miként szelik át a várost.

Ez még nem minden, ugyanis aki kíváncsi, azt is megtudhatja, hogy mennyi kalóriát égetünk el az egyes megállók közti sétálás során:

underground_map

A metró a leginkább használt tömegközlekedési eszköz Londonban, ami miatt sokszor nagyon zsúfolt. Éppen ezért nem hülyeség vetni egy pillantást az új térképre, főleg, ha a belvárosban vagyunk, mert lehet, hogy alig pár perc sétára vagyunk a célunktól, és felesleges lemenni a föld alá.          Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra      Forrás:   http://www.standard.co.uk/

Megosztás