Az amerikai elnök megérkezett Londonba és máris "beszólt" a miniszterelnöknek és London polgármesterének 1

Donald Trump figyelmeztette Theresa Mayt, hogy a jelenlegi Brexitet illető terve ellehetetlenítene egy esetleges amerikai-brit kereskedelmi egyezményt.

Az amerikai elnök megérkezett Londonba és máris "beszólt" a miniszterelnöknek és London polgármesterének 3

Amerika elnöke, aki jelenleg egy 4 napos látogatáson van az országban kijelentette, egy EU közeli megállapodás kizárná a két ország együttműködésének lehetőségét. Mr Trump a „gyenge Brexit” elkerülését javasolta Mrs Maynek, de ő nem hallgatott rá. Mrs May terve nem sokkal térne el a jelenlegi EU tagságtól. Ezzel Mr Trump szerint ellehetetlenítené a két ország közötti együttműködést.

„Ha egy ilyen megállapodásba belemennek, akkor konkrétan az EU-val tárgyalnánk, nem az Egyesült Királysággal, ami megölné a megállapodást.”

Mr Trump Boris Johnsonról is beszélt, szerinte jó miniszterelnök lenne, nagyon tehetségesnek tartja.

Az amerikai elnök megérkezett Londonba és máris "beszólt" a miniszterelnöknek és London polgármesterének 4

„Nagyon tisztelem Borist, ő is kedvel engem, jókat mond rólam. Nagyon szomorú voltam, hogy elhagyja a kormányt, remélem visszatér majd valamikor. Szerintem kiváló képviselője az országotoknak.”

Mr Trump ugyanakkor kritizálta Sadiq Khant, London főpolgármesterét. Miatta érzi úgy, hogy nem szívesen látják, ráadásul a terrorizmus és a közbiztonság kérdésében is pocsék munkát végzett a véleménye szerint.”

„Szerintem milliók beengedése Európába elég szomorú. Ránézek Európa városaira – egyébként lehetek specifikus, ha kell – Van egy polgármesteretek Londonban, aki botrányos munkát végzett. Botrányos munkát.”

Mr Trump tovább ment és kijelentette, hogy az Egyesült Királyság és Európa elveszíti a saját kultúráját a bevándorlás miatt.

„Engedni a bevándorlást Európába egyszerűen szégyen. Megváltoztatta Európát, és ha nem cselekedtek gyorsan, sosem lesz olyan mint volt, és ezt nem pozitív értelemben mondom. Szóval szerintem milliókat beengedni Európába nagyon szomorú. Szerintem elveszítitek a kultúrátokat. Nézzetek körbe. Olyan körzeteken mentek át, amik nem léteztek 15 éve.”

Csütörtök este, amint a nyilatkozat nyilvánosságra került, Mr Trump a Blenheim Palaceban vett részt egy Mrs May által szervezett vacsorán.

Pénteken találkoznak majd újra, hogy a különleges egységek bemutatóját megnézzék egy titkos helyen, valahol vidéken. Ezután a Chequersbe utaznak, egy kétoldalú megbeszélésre a külpolitikát illetően. Ezután Mr Trump sajtótájékoztatót tart, majd a Windsor kastélyban találkozik a királynővel.

Ezután Skóciába repül, ahol vélhetően golfozással tölti a hétvégét, a vasárnapi indulása előtt.

Mr Trump látogatását tízezrek tüntetése zavarhatja majd Londonban, egy hatalmas, felfújható, pelenkás Trump babyvel, amit a Parliament Squaren láthatnak majd.     Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás