A mai napon új taggal bővült az angol királyi család 1

Kate Middleton, Cambridge hercegnője, április 23-án, hétfőn egy fiúnak adott életet. A hercegnőt a reggeli órákban szállították egy londoni kórházba, miután beindult nála a szülés.

A mai napon új taggal bővült az angol királyi család 3

A palota szóvivője hivatalosan is bejelentette, hogy Katenek és Vilmosnak egészséges fiú gyermeke született 3.83 kg-mal. Vilmos hercegnek és feleségének így más három gyermekük van.

„A hercegnő délelőtt 11:01-kor egészséges fiúgyermeknek adott életet, mindenféle probléma, nehézség vagy komplikáció nélkül. A gyermek 3.83 kg-mal jött a világra. Vilmos herceg jelen volt a gyermek születésénél. A fiú és az anyja is épek és egészségesek.” – hangzott el a hivatalos bejelentésben.

A mai napon új taggal bővült az angol királyi család 4

A királynőt, Edinburgh hercegét, Harry herceget és mindkét fél oldaláról a családok többi tagját értesítették a nagy eseményről, és a hírt mindenki nagy örömmel fogadta.

Kate Middletont reggel hat óra körül szállították kórházba, és a gyermek 11 órakor született meg, de azt pontosan még nem lehet tudni, hogy a 36 éves hercegnő mennyi ideig vajúdott.

A mai napon új taggal bővült az angol királyi család 5

Újságírók és fotósok hada várja ilyenkor, hogy a pár az újszülöttel együtt megjelenjen a St. Mary’s Hospital ajtajában, és végre lencsevégre kaphassák a királyi család legújabb tagját. Sokan már egy hete a kórház előtt kempingeznek, hogy nehogy lemaradjanak a nagy eseményről.

Azt az útszakaszt egyébként ilyenkor hetekre le is zárják biztonsági okokból. Katenek ilyenkor egy külön speciális csapat segít abban, hogy mindössze pár órával a szülés után már olyan állapotban jelenjen meg az újszülöttel a kórház ajtajában, mint akinek kutya baja.

A mai napon új taggal bővült az angol királyi család 6A mai napon új taggal bővült az angol királyi család 7

Két másik gyermekük is ebben a kórházban született, a kis György herceg 2013-ban, Charlotte pedig 2015-ben. Sőt Vilmos és Harry herceg is itt született néhány évtizeddel ezelőtt. A babához már Theresa May miniszterelnök is gratulált.

Az újszülött fiú gyermek a trónöröklési sorrendben az 5. lesz a jelen állás szerint, megelőzve és a hatodik helyre szorítva vissza ezzel Harry herceget. Ő a királynő hatodik dédunokája. A gyermek nevét hamarosan hivatalosan is bejelentik. Az újszülött herceg testvére Charlotte után következik a trónörökösök sorában, annak ellenére, hogy ö fiú, testvére pedig lány, ugyanis a trónöröklési rendben nemrég változtattak a szabályokon.   Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás