A fapados légitársaságok trükközéseinek megszüntetésére ötletes javaslattal állt elő a magyar EP képviselő 1

Utasbarát etikai kódex bevezetését indítványozta a magyar európai parlamenti képviselő a fapados légitársaságokra, az elmúlt hónapok sorozatos botrányai és elégedetlen, pórul járt és felháborodott utasok számtalan negatív visszajelzésére reagálva.

A fapados légitársaságok trükközéseinek megszüntetésére ötletes javaslattal állt elő a magyar EP képviselő 3A fapados légitársaságok trükközéseinek megszüntetésére ötletes javaslattal állt elő a magyar EP képviselő 3

“Az Európai Parlament közlekedési és turisztikai bizottságának alelnökeként etikai kódex létrehozását és bevezetését kezdeményeztem a fapados légitársaságok sorozatos botrányainak és az utasokkal szembeni folyamatos és súlyos visszaéléseinek megállítására.

Az elmúlt időszakban egyre több alkalommal fordult elő, hogy a fapados légitársaságok önkényesen és előzetes tájékoztatás nélkül megváltoztatták a szabályzatukat, elsősorban a felvihető poggyászok és az ülőhelyek kiválasztásával kapcsolatban.

Ezekről a döntésekről a fapados légitársaságok utasai csak az utazás során értesültek, kellemetlenséget és többlet költséget okozva ezzel.

Egyes társaságok magatartása tisztességtelen és elfogadhatatlan a fogyasztókkal szemben, ugyanis nyilvánvalóan nem teljesítik a szerződésben vállalt és az utasok által kifizetett szolgáltatásokat.

Tudjuk, hogy a fapados társaságok induló árai lehetőséget biztosítottak arra, hogy minél többen utazzanak repülővel. Mára az iparág dinamikus fejlődésének és az olcsóbb jegyáraknak köszönhetően Európában éves szinten több száz millió utas választja a közlekedés ezen formáját. Ugyanakkor egyetlen egy fapados légitársaság sem élhet vissza az utasok jogaival az alacsonyabb jegyárakra és költségekre hivatkozva. Az európai légi közlekedés töretlen fejlődésének kéz a kézben kell járnia a fogyasztói jogok védelmével és a szolgáltatások minőségének javulásával.

Az elmúlt időszak sorozatos botrányai és a fapados légitársaságok etikátlan viselkedése elfogadhatatlanok. Mindezért az MSZP európai parlamenti képviselőjeként európai összefogást, és etikai kódex létrehozását kezdeményeztem a légi közlekedési ipar legfontosabb szereplőinek és a szakmai szervezeteinek a bevonásával.”  –  dr. Ujhelyi István, európai parlamenti képviselő    Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra

Megosztás