6 éves kislányt erőszakolt és gyilkolt meg egy 16 éves tinédzser Nagy-Britanniában 1

Egy tinédzsert tartóztatott le a rendőrség az alig hat éves Alesha MacPhail meggyilkolásának és megerőszakolásának alapos gyanújával.

6 éves kislányt erőszakolt és gyilkolt meg egy 16 éves tinédzser Nagy-Britanniában 3

A 16 éves gyanúsítottnak a napokban kellett megjelennie a bíróság színe előtt. A bűncselekmény Nagy-Britannia északi részén a Bute szigeten történt, Skócia területén. A fiatal kislány még a hétfői nap folyamán tűnt el a reggeli órákban a családtagjai társaságából. Alesha épp a nagyszüleinél töltötte a nyáriszünetének három hetét, amikor a tragédia megtörtént.

6 éves kislányt erőszakolt és gyilkolt meg egy 16 éves tinédzser Nagy-Britanniában 4

A lány holttestét alig néhány órával később meg is találták egy közeli erdős területen, nem messze a nagyszülei otthonától.

A nyomozást vezető Stuart Houston bejelentette, hogy a bűncselekmény kapcsán elfogtak egy tinédzsert, akit még szerda éjszaka tartóztattak le, két nappal a gyilkosság után. A fiatalt a helyi rendőrkapitányságon tartják amíg a kihallgatás folyik. A vád ellene gyilkosság és nemi erőszak.

6 éves kislányt erőszakolt és gyilkolt meg egy 16 éves tinédzser Nagy-Britanniában 5

A bírósági meghallgatáson a 16 éves vádlott, akinek a nevét jogi okokból nem hozták nyilvánosságra, nem vallotta bűnösnek magát. Egyelőre őrizetben tartják, a következő bírósági tárgyalás az ügy kapcsán pedig a következő héten esedékes.

A helyi rendőrség szóvivője részvétét fejezte ki a kislány hozzátartozóinak, és elmondta, hogy Alesha szülei hihetetlenül bátran viselkednek egy ilyen szívszorító tragédia közepette is. Emellett megköszönte a helyi lakosság számos tagjának, hogy segítették a nyomozás menetét. További részletek az ügy kapcsán a következő hetekben várhatóak.  Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás