£5000-ra (2m Ft) büntettek egy 79 éves nyugdíjast 1 korsó sör miatt, pedig egyedül itta 1

Egy 79 éves férfi 5000 font, vagyis majdnem 2 millió forint pénzbírságot kapott, miután elment a kocsmába meginni egy sört, amikor még karanténban lett volna a helye.

£5000-ra (2m Ft) büntettek egy 79 éves nyugdíjast 1 korsó sör miatt, pedig egyedül itta 3

Henry McCarthyt azért kapták el, mert egy korsó sört szürcsölgetett az egyik pubban, ahelyett, hogy befejezte volna 14 napos „elszigetelődését”, miután az Egyesült Királyság területéről Guernsey-be érkezett (ami egyébként Franciaország és Nagy-Britannia közt egy pici sziget).

Amikor a rendőrök elmentek ellenőrizni, hogy az úr otthon van-e csak a nyitva hagyott garázsajtót találták, az autó meg sehol. Mr McCarthy járművét a Crabby Jack’s parkolójában, a Vazon-öbölnél találták meg aznap délután, nemsokkal később.

Amikor a rendőrök rátaláltak, épp a bárban ücsörgött egy asztalnál, előtte egy félig megivott sörrel, Mr. McCarthy azt mondta, hogy körülbelül egy órája érkezett meg. Amikor azt mondták neki, hogy otthon kéne lennie karanténban, Mr. McCarthy azt válaszolta, hogy technikailag épp most is elszigetelődik, hisz egyedül ül az asztalnál a kocsmában. A guernsey-i Castelben lakó vádlott végül beismerte, hogy megsértette a koronavírusra vonatkozó szabályokat, és a helyi bíróság 5000 font pénzbírsággal sújtotta.

Graeme McKerrell bíró a bíróságon ezt mondta McCarthy-nak: “Ha azt hiszed, hogy el tudsz szigetelődni a Crabby Jack’s-ben, az elég nagy baj és őszintén szólva szánalmas is. Ez egyszerre volt kirívó és felháborító, abban az értelemben, hogy azt tetted, amit te akartál, és nem azt, amit elmondtak, hogy tenni kellett volna.”

Chris Dunford ügyész elmondása szerint McCarthy szeptember 11-én érkezett a szigetre Poole-ból, és 14 napos karantén mellett döntött a hét helyett, amikor is csináltathatott volna egy tesztet. Miután ő maga úgy döntött, hogy a 2 hetes karantént választja, a rákövetkező nap szegte meg a rá vonatkozó szabályokat és ment el kocsmázni.

A védőügyvéd, Phoebe Cobb elmondása szerint a vádlott tévesen azt hitte, hogy senki egészségét sem kockáztatja azzal, hogy elmegy inni egyet, mert egyedül tette azt. McCarthynak azt mondták, hogy őrizetben kell maradnia, amíg a bírság teljes összegéből legalább 1500 fontot ki nem fizet valaki.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után