A hazafelé tartó embereket evakuálni kellett egy metrómegállóból, csúcsforgalom idején délután, miután 5 ember megsérült egy robbanásban.

Amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek este 7 után, Southgate station felől az emberek csoportosan menekültek. A British Transport Police, a London Fire Brigade és a London Ambulance Service is egyaránt a helyszínre vonult.

A rendőrség később bejelentette, hogy a robbanást egy fúróberendezésben keletkezett rövidzárlat okozta. Egy szemtanú arról számolt be, hogy az egyik liftben lángok csaptak fel.

„Nagyon hangos robbanást hallottam. A lift tetejénél álltam amikor történt. Mindenki kérdezgette a másiktól, hogy mi történhetett. Utána sikítást hallottunk. Ekkor kiléptem a liftből és menekültem. Az egész lift lángolt. Minden olyan gyorsan történt.”

Kordonokat állítottak fel a megálló környékén, valamint kutyás egységek is a helyszínre érkeztek. Egy London Ambulance szóvivő arról számolt be, hogy több egységet is a megállóhoz küldtek, közte mentőt és vegyimentőt is és egyéb speciális egységeket.

Három embert láttunk el a helyszínen kis sérülésekkel és kettőt kórházba is kellett szállítani.

„A baleset helyszínén maradunk, a kollégáinkkal együtt.”

A rendőrség szóvivője így nyilatkozott az esti órákban: „A Southgate metróállomás jelenleg még egy ideig zárva van, amíg egy gyanús csomagot vizsgálnak a munkatársak.  Itt maradunk a kisebb robbanás miatt. Pár embert a helyszínen kellett ellátni.”

Az egyébként a rendőrség szerint kis robbanást okozó rövidzárlat pontos kiváltó okát jelenleg is kutatják, de az esetet a rendőrség balesetként kezeli. Az incidens során Nem történt komolyabb sérülés.

A Standardnek azt nyilatkozta Darren Yarlett, 36, aki egy Londonban dolgozó munkás, hogy „a rendőrség küldött el onnan bennünket, mivel a robbanás miatt a hely nem volt biztonságos. 50-60 rendőr lehet, egy mentő, lőfegyverek és kutyás egységek”.   Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás